Followers

Monday, September 20, 2010

cik bubu

salam.
tibe tibe hari ni rase nak blogging pulak. maybe sebab da lama tak taip kot.(padahal aku ngah taip assignment ni) ..tapi hari ni entahlah..maybe sebab hari ni aku jd detective kot..

today i dont want to talk about my previous day at school or my fasting day or raya day..i just want to talk about LIAR ...(PENIPU)...

yes.thats true. hari ni aku adalah seorang detektif yg berjaya.menyiasat bagai bagai.bagai bagai la aku dapat maklumat dr yg penting sampai la x penting..its look like funny..but it is also important for me..lalala~

oh hari ni aku siasat byk perkara lah..(bukan bzbody hal org..tapi adalah..aku je yg leh tau)
ade bende best yg aku jumpe..bukan bende..silap..manusia..haaa..sekali lagi aku ingatkan diri aku..kt dunia ni ramai penipu.kadang2 kwn kite pon ade possibility besar nak jd penipu....

begini ceritanya...
pada 1 hari...cik bubu sedih..sebab kene tipu ngan sorang hamba Allah ni..tapi pada masa yg sama...cik bubu kenal ngan kwn kpd hamba Allah tuh...kwn org tu baek la ngan cik bubu...namanye cik ntah ...cik ntah ni pun berkawan la ngan cik bubu....lama2 jd baek lak...tapi xde la rapat sgt pon..kdg2 sembang pasal kaum sendiri kt tepong.

cik bubu ade sorang kawan baik..namanye incik good.incik good ngan cik bubu da lama kawan dah...ni da masuk thun ke 3 dah..memang kamceng la dorang ni...bg cik bubu..kwn cik bubu adalah kwn incik good gak..kwn incik good kwn cik bubu gak...jd pada 1 hari...incik good ni lah yg kenalkan cik ntah ni kt cik bubu...tu yg cik bubu pun kwn..konon nye pada mase tu ade something krisis laa..perang dalam zoo berlaku..bende hanya cik bubu, incik good & mereka yg berada di zoo yg tahu..tapi disebabkan ke "caringan" incik good terhadap cik bubu...die melakukan ape yg patut..kan mase tu cik bubu ngah dilanda "taufan yg lebat"

dalam keadaan ribut taufan yg melanda tuh, incik good lah telah kenalkan cik ntah kt cik bubu...maka bermulalah episod kawan baru cik bubu...cik bubu sgt gembira berkawan ngan cik ntah...tapi...pada 1 hari...iaitu pada hari ni bertarikh 20 september 2010...cik bubu da tau 1 rahsia...

selama ni cik bubu ingat cik ntah tuh ok orangnye..tapi..hari ni terlerailah segala-galanya...
sepandai pandai tupai melompat..akhirnya jatuh ke tanah juga cik adik oiii...tak yah le nak menipu cik bubu..cik bubu bijak laaa..

satu bende yg cik bubu tak leh lupe..pesanan hari tu ...bile baca mcm pelik..hampir2 kantoi..tapi td memang da kantoi kot...tapi takpelah...cik bubu tak nak pk bukan bukan ye..mukin ade sebab cik ntah tipu OR nyorok kesah sebenar..cik bubu bukan ape..cik bubu kan kwn cik ntah jugak..ape salahnye...kalau cik bubu diberitahu hal sebenar...cik bubu tak marah pon cik ntah kwn ngan incik good..tak kuase nak jeles jeles lah..hayya...its ok..cik bubu bery bery understanding person...she doesnt want make any comments about cik ntah...sebab cik bubu tak suke orang hipokrit..lebih lebih lagi kwn die..hurmm...cukup lah cite pasal cik bubu yeerrr..

-------------------------------------------------------------------------------------------------

p/s : papejelah . u tetap kwn i yg cute incik gigi besi. i mop u !!muah muah muah!!!

p/s : maaf ayat tunggang langgang mcm haprak.!

4 comments:

iszieylyanziy said...

pon xsuke hipokrit,,,klu gtao bnd sbnar,,bknnye nk marah,,hehe

~miss nusafara~ said...

haah kan...hik3

cahaya petunjuk said...

knp kurasakan macam ku kenal jer warga zoo ni... alahai..
bagus2 ader perkembngan guna pendekatn dan strategi mengjr care bercerita dan simulasi budk2... ahakz...
cik noni punyyer citer xder ker..?
(ni ayat baru belajar)

~miss nusafara~ said...

kak nurul : saje nak meriahkan warga zoo...hik3