Followers

Saturday, July 30, 2011

Remember My Sweet Moments

This is the best commercial video...... Romantic moment and music, how sweet!

video

Will you remember our sweet moments

And cherished them the way i do

How we spent our special moment together

How we used to share it all

Reff

Will you, remember me the way

I remember you, will you be the same

The last time i saw you, you are the sweetest

Every moment with you, is the sweetest one :)


*****
you have been in love with your bestfriend. you've been keeping it inside for quite a while now. and when you get together with that person, you would feel a thousand beautiful inside. it sounds cliche, i don't really know. but maybe that story does exist, when you're awfully in all times high when you're with him and it's almost like a natural high and then you lost track of everything. AHAHAHA naon deui, lebay!

but I think it would be so nice when you falling in love with your bestfriend, it's stupidly romantic :)but remember, never falling to deep! noted that!

p/s : best friend can be a lover !

Monday, July 25, 2011

High Taste ke Demand ?

salam.

hari ni rasenye tak nak bebel panjang panjang. aku da lama perasan. orang asyik tanya aku.

" awk ni mesti high taste kan? "

" ell demand "

apuu. sejak bile lak aku da pandai high2 taste ni. setahu aku dari kecik lagi parents aku didik jgn high taste sangat. kdg2 tu pelik gak la bile ade org ckp aku ni high taste. hurmmm. aku x tau nak ckp mcm mane. aku rase aku biase2 je. xdelak nak lebih2. kalo nak ckp demand. sume org demand kot. eh demand ngan high taste same ke? bg aku sama.

oklah. bg aku kan high taste ni untuk certain certain time je. mcm contoh la kan, kalo nak pilih henpon ke, aku prefer cap yg elok2 skit.bukan ape, kite nak pakai lama tepon tuh. aku bukan anak org kaya nak tukar2 henpon. tp kan ade gak org yg suke beli murah2, then pakai 2-3 henpon. ade henpon yg bese2, ade yg up sikit. tu orang tu punye pasallah. dah duet die kan.

"awak ni mesti high taste kan?" (ini soalan dr incik tidus)

senyum je la. sebab die belum kenal aku lagi. =)

demand aku bertempat. kdg2 ikut mood. aku demand sebab ade alasan. dan aku da pk kesan2 akan dtg. aku bukan demand main2. aku kalo demand betol2 punye demand. tipu la kalo orang lain x demand@high taste kan? heran sungguh bile org ckp aku demand@high taste.

"mama, nak tanya sikit, ramai org ckp kite demand@high taste, ma rase betol ke?"

"memang betol pon. tgk cara kau belanja sudah. boros. x caye g tanya ayah"

mak oii..mama pun x backup aku.

" tapi untuk kebaikan takpelah. tapi memang dari kecik ko da terbiasa dgn kesenangan, sebab tu la terikut sampai ke besar. tapi mama tgk kau takdelah sampai menyusahkan orang, kalau nak memilih sgt ke high taste ke, boleh tp jgn selalu dan jgn sampai menyusahkan semua org. nnti org pun x suke."

haa yg tu aku setuju. nak demand ke , high taste ke , boleh tp jgn susahkan org lain. same lah ngan cerewet, nak cerewet boleh, tapi jgn sampai susahkan org. nnti org pun naik meluat tau!

p/s : high taste -50 , normal taste - 50

Sunday, July 3, 2011

Tengok orang kawen, rase nak kawen.



Salam.

Hai sume , da lama aku tak update kt sini. Hurmm bukan ape, aku sebuk semenjak due tiga menjak ni. Hari ni tibe tibe nak update blog pulak. Oh nak cakap pasal kawen. Sejak sejak ni perkataan kawen dan event kawen asyik muncul je. Haish. Ramai betul yg kawen tahun ni lah. Den bukan ape, den tgk org kawen ni den rasa mcm nak kawen jugak lah. Yg the latest ni tgk Tomok kawen. Perghhh baju pengantin die kale purple . My favourite lak tuh. Da la cantek bini die. Hai bile la aku nak kawen ni? (umur da 21, so I da boleh ckp pasal kawen, hahaha)

Bile tengok org kawen ,secara automatik akan rasa nak kawen? Ini betol & time tu jugak la start berangan macam2. Nanti nak kawen mcm ni lah, mcm tu lah. Dah tu nak pakai kale ape, nk buat kat mane. Bese la da nama pun angan2 kan. Tak semestinya angan2 tu x boleh jadi kenyataan kan? aku ni mcm pompuan lain gak. Tengok org kawen, aku pun sama! Lebih2 lagi thun ni 2 orang sepupu aku yg sebaya da naik jinjang pelamin. Halamak! Takpe, jodoh dorang da sampai. Kite doakan mereka bahagia. (mesti anak dorang ramai nnti kan time aku kawen? haha)

Cakap pasal diri aku.
Start tahun ni jugak la ramai sgt yg tanya aku " weyh hang bile nak kawen?" Oh my god. Soalan ape ni? perlu ke aku jawab. aku x nak komen2 ape. sebab aku still belaja. rahsia ok. haha. calon pon belum ketemu lagi. hikhikhik ! most student kt kampus aku ramai yg kawen awl sebab takot nak kene posting jauh2. aku pun ade gak terpk nak wat cm tuh, tapi pk balik x yah lah. tunggu hbs belaja nnti. mcm serabut je kalo kawen masa belaja.

ok back to the main topic. aku ni sebenarnye nak cite pasal dream wedding aku nih. haih! aku x nak la yg grand2 sgt, bukan ape , kite jgn membazir. x elok. tp aku nak yg simple and yg penting bende sgt bermakna untuk aku. (cewah!). cukuplah sekadar dihadiri oleh famili dan teman2. kan nice mcm tuh. buat kt beach. pantai la kate org melayu. (sedang membayangkan ni). aku tak perlukan konsep garden ke ape ke. cukup la buat kt pantai. kalau kt sana kite tgk permandangan ngan air laut yg biru, tu pun da cukup feeling dah. bg aku romantik la. jalan2 di persisiran pantai, then ade belon terbang2.(haha). nak wat photoshoot kt situ pun boleh. aku takde lah mimpi sampai nak naik kereta kuda. tak mampu den. melainkan ade org sponsor. yg tu dialu-alukan sgt.

konon konon boleh terbang
(google pic)

sweet oke.(google pic)

boleh imagine x ade bunga tulip kt pantai?
(google pic)

yg ni letak kt atas pintu gerbang. =p
(google pic)

dalam bilik/dewan tepi pantai
(google pic)

makan bawah pokok, terasa fresh!
(google pic)

yg ni mcm sweet & simple.(google pic)

yg ni pulak kalau bertemakan ungu(google pic)

cakap pasal baju pulak.baju nikah nak pilih colour lain pulak. memang la kale putih tu nampak suci, tp kale laen pun not bad gak. aku suke bermain dgn colour. x kesah la kale ape pon. yg penting x nak putih je.perasan x kalau zaman dulu dulu la ramai yg suke bergambar ngan mcm2 jenis pakaian? ade baju kawen cina la, india la, jawa lah. aku x terpkir nak buat sume tuh. asalkan baju tu tutup aurat. nanti leh pakai mahkota bunga/daun kt atas kepala tuh. mcm comel je.

dress ni simple untuk event kt pantai(google pic)

flower crown ni kalau pakai kt pantai ngan dress mesti comel!
(google pic)

soft pink sesuai untuk solemnization =)
(google pic)

tapi aku adore gak baju nikah mcm Siti Sarah ni.
(google pic)

dan aku berkenan sungguh baju Marion Caunter nih, veil die cantikk!
(google pic)

baju nikah Elyana ni pun cantek gak !(google pic)

pemilihan kasut adalah amat penting bg aku. sebab aku terlalu addict ngan kasut.

comel comel comel !(google pic)

cantik sangat!(google pic)

elegan & sweet(google pic)

daring!!! and I like !!(google pic)

the gojes one!!!
(google pic)
sweet laaa...(google pic)

very high class & elegan!(google pic)

comel & simple.(google pic)

cute!(google pic)

yg ni untuk kt pantai supaya nnti kaki tak tenggelam.(google pic)

yg ni tinggi nye!(google pic)

yeah, aku memang penggemar kasut!(google pic)

sesuai untuk solemnization!
(google pic)
sangat suke dgn riben!(google pic)


kemewahan terserlah!(google pic)


kek kalo boleh x nak sampai 4,5,6 tingkat. cukup la kek yg comel & simple.

yellow tulip+butterfly = cute !(google pic)

lady bugs + ivory tulips
(google pic)

classic purple & I love it !
(google pic)

untuk penggemar pink !(google pic)

mentang-mentang dekat pantai, design pon berasaskan hidupan laut. but nice sebab ade tulip. heeeee....(google pic)

ni paling simple !(google pic)

lingkaran tulip
(google pic)

comel walaupun senget!
(google pic)

not bad(google pic)

oh ye kalau ada rezeki lebih, aku nak gune bunga tulip. tulip memang mahal, tp apekan daya. aku memang addict ngan bunga nih. kt sini , kene beli kt cameron & kwsn yg sewaktu dgnnye. doakan lah angan2 den nih. nak sgt gune bunga tulip. org len gune ros, aku gune tulip. aku x suke sama ngan org. hihi. (so, bakal imam saya, sile amik note ye.)

my fav colour !(google pic)

yg ni nampak sweet je.(google pic)

i love this one. blue ivory tulips.(google pic)

putih melambangkan kasih suci. ewah!(google pic)

kale ni comel.(google pic)

yellow tulips
(google pic)

orange tulips(google pic)

red tulips(google pic)

pink tulips(google pic)

and the wedding invitation card should be like this....

;-)(google pic)

(google pic)

yg ni handmade.(google pic)

yg ni bese bese je kan?(google pic)
yg ni pon ok.(google pic)
yg ni pon ok.(google pic)

hehe(google pic)

siap ade kerawang2 love gitu.(google pic)

3 tangkai tulip bermakna 143 ;-)
(google pic)

pelbagai manisan yg comel2!

untuk meja pengantin.(google pic)

a box of macaron for special guests.(google pic)

yg ni pun untuk tetamu gak.(google pic)

cupcake ni pon comel untuk tetamu.(google pic)

untuk pihak lelaki =)(google pic)

strawberry bersalut coklat untuk pengantin(google pic)

or

epal bersalut coklat? ni memang tradisi belah famili aku hidang bende ni untuk pengantin.
(google pic)

an apple with choc for the guest!(google pic)

kuih apom comel. ikut perisa. ikut warna. my fav kuih!
(google pic)

coklat comel untuk budak2 yg dtg. =)
(google pic)

and the last one is ....

hadiah special dr pihak pengantin. =)
(google pic)


ok enough! ellina, please stop dreaming !!!

"I'm not single, I'm in a long distance relationship with this guy who lives in my future ^_^"

p/s : Oh Tuhan, ku berserah segalanya kepada Mu...