Followers

Monday, July 25, 2011

High Taste ke Demand ?

salam.

hari ni rasenye tak nak bebel panjang panjang. aku da lama perasan. orang asyik tanya aku.

" awk ni mesti high taste kan? "

" ell demand "

apuu. sejak bile lak aku da pandai high2 taste ni. setahu aku dari kecik lagi parents aku didik jgn high taste sangat. kdg2 tu pelik gak la bile ade org ckp aku ni high taste. hurmmm. aku x tau nak ckp mcm mane. aku rase aku biase2 je. xdelak nak lebih2. kalo nak ckp demand. sume org demand kot. eh demand ngan high taste same ke? bg aku sama.

oklah. bg aku kan high taste ni untuk certain certain time je. mcm contoh la kan, kalo nak pilih henpon ke, aku prefer cap yg elok2 skit.bukan ape, kite nak pakai lama tepon tuh. aku bukan anak org kaya nak tukar2 henpon. tp kan ade gak org yg suke beli murah2, then pakai 2-3 henpon. ade henpon yg bese2, ade yg up sikit. tu orang tu punye pasallah. dah duet die kan.

"awak ni mesti high taste kan?" (ini soalan dr incik tidus)

senyum je la. sebab die belum kenal aku lagi. =)

demand aku bertempat. kdg2 ikut mood. aku demand sebab ade alasan. dan aku da pk kesan2 akan dtg. aku bukan demand main2. aku kalo demand betol2 punye demand. tipu la kalo orang lain x demand@high taste kan? heran sungguh bile org ckp aku demand@high taste.

"mama, nak tanya sikit, ramai org ckp kite demand@high taste, ma rase betol ke?"

"memang betol pon. tgk cara kau belanja sudah. boros. x caye g tanya ayah"

mak oii..mama pun x backup aku.

" tapi untuk kebaikan takpelah. tapi memang dari kecik ko da terbiasa dgn kesenangan, sebab tu la terikut sampai ke besar. tapi mama tgk kau takdelah sampai menyusahkan orang, kalau nak memilih sgt ke high taste ke, boleh tp jgn selalu dan jgn sampai menyusahkan semua org. nnti org pun x suke."

haa yg tu aku setuju. nak demand ke , high taste ke , boleh tp jgn susahkan org lain. same lah ngan cerewet, nak cerewet boleh, tapi jgn sampai susahkan org. nnti org pun naik meluat tau!

p/s : high taste -50 , normal taste - 50

2 comments:

Normalizah said...

I pun demand jgk kdg2 *facepalm*

~miss nusafara~ said...

liza : ala normal la tu kdg2 demand. hehehe. kite demand sebab nak yg terbaik untuk diri kite. ;-)