Followers

Sunday, July 3, 2011

Tengok orang kawen, rase nak kawen.



Salam.

Hai sume , da lama aku tak update kt sini. Hurmm bukan ape, aku sebuk semenjak due tiga menjak ni. Hari ni tibe tibe nak update blog pulak. Oh nak cakap pasal kawen. Sejak sejak ni perkataan kawen dan event kawen asyik muncul je. Haish. Ramai betul yg kawen tahun ni lah. Den bukan ape, den tgk org kawen ni den rasa mcm nak kawen jugak lah. Yg the latest ni tgk Tomok kawen. Perghhh baju pengantin die kale purple . My favourite lak tuh. Da la cantek bini die. Hai bile la aku nak kawen ni? (umur da 21, so I da boleh ckp pasal kawen, hahaha)

Bile tengok org kawen ,secara automatik akan rasa nak kawen? Ini betol & time tu jugak la start berangan macam2. Nanti nak kawen mcm ni lah, mcm tu lah. Dah tu nak pakai kale ape, nk buat kat mane. Bese la da nama pun angan2 kan. Tak semestinya angan2 tu x boleh jadi kenyataan kan? aku ni mcm pompuan lain gak. Tengok org kawen, aku pun sama! Lebih2 lagi thun ni 2 orang sepupu aku yg sebaya da naik jinjang pelamin. Halamak! Takpe, jodoh dorang da sampai. Kite doakan mereka bahagia. (mesti anak dorang ramai nnti kan time aku kawen? haha)

Cakap pasal diri aku.
Start tahun ni jugak la ramai sgt yg tanya aku " weyh hang bile nak kawen?" Oh my god. Soalan ape ni? perlu ke aku jawab. aku x nak komen2 ape. sebab aku still belaja. rahsia ok. haha. calon pon belum ketemu lagi. hikhikhik ! most student kt kampus aku ramai yg kawen awl sebab takot nak kene posting jauh2. aku pun ade gak terpk nak wat cm tuh, tapi pk balik x yah lah. tunggu hbs belaja nnti. mcm serabut je kalo kawen masa belaja.

ok back to the main topic. aku ni sebenarnye nak cite pasal dream wedding aku nih. haih! aku x nak la yg grand2 sgt, bukan ape , kite jgn membazir. x elok. tp aku nak yg simple and yg penting bende sgt bermakna untuk aku. (cewah!). cukuplah sekadar dihadiri oleh famili dan teman2. kan nice mcm tuh. buat kt beach. pantai la kate org melayu. (sedang membayangkan ni). aku tak perlukan konsep garden ke ape ke. cukup la buat kt pantai. kalau kt sana kite tgk permandangan ngan air laut yg biru, tu pun da cukup feeling dah. bg aku romantik la. jalan2 di persisiran pantai, then ade belon terbang2.(haha). nak wat photoshoot kt situ pun boleh. aku takde lah mimpi sampai nak naik kereta kuda. tak mampu den. melainkan ade org sponsor. yg tu dialu-alukan sgt.

konon konon boleh terbang
(google pic)

sweet oke.(google pic)

boleh imagine x ade bunga tulip kt pantai?
(google pic)

yg ni letak kt atas pintu gerbang. =p
(google pic)

dalam bilik/dewan tepi pantai
(google pic)

makan bawah pokok, terasa fresh!
(google pic)

yg ni mcm sweet & simple.(google pic)

yg ni pulak kalau bertemakan ungu(google pic)

cakap pasal baju pulak.baju nikah nak pilih colour lain pulak. memang la kale putih tu nampak suci, tp kale laen pun not bad gak. aku suke bermain dgn colour. x kesah la kale ape pon. yg penting x nak putih je.perasan x kalau zaman dulu dulu la ramai yg suke bergambar ngan mcm2 jenis pakaian? ade baju kawen cina la, india la, jawa lah. aku x terpkir nak buat sume tuh. asalkan baju tu tutup aurat. nanti leh pakai mahkota bunga/daun kt atas kepala tuh. mcm comel je.

dress ni simple untuk event kt pantai(google pic)

flower crown ni kalau pakai kt pantai ngan dress mesti comel!
(google pic)

soft pink sesuai untuk solemnization =)
(google pic)

tapi aku adore gak baju nikah mcm Siti Sarah ni.
(google pic)

dan aku berkenan sungguh baju Marion Caunter nih, veil die cantikk!
(google pic)

baju nikah Elyana ni pun cantek gak !(google pic)

pemilihan kasut adalah amat penting bg aku. sebab aku terlalu addict ngan kasut.

comel comel comel !(google pic)

cantik sangat!(google pic)

elegan & sweet(google pic)

daring!!! and I like !!(google pic)

the gojes one!!!
(google pic)
sweet laaa...(google pic)

very high class & elegan!(google pic)

comel & simple.(google pic)

cute!(google pic)

yg ni untuk kt pantai supaya nnti kaki tak tenggelam.(google pic)

yg ni tinggi nye!(google pic)

yeah, aku memang penggemar kasut!(google pic)

sesuai untuk solemnization!
(google pic)
sangat suke dgn riben!(google pic)


kemewahan terserlah!(google pic)


kek kalo boleh x nak sampai 4,5,6 tingkat. cukup la kek yg comel & simple.

yellow tulip+butterfly = cute !(google pic)

lady bugs + ivory tulips
(google pic)

classic purple & I love it !
(google pic)

untuk penggemar pink !(google pic)

mentang-mentang dekat pantai, design pon berasaskan hidupan laut. but nice sebab ade tulip. heeeee....(google pic)

ni paling simple !(google pic)

lingkaran tulip
(google pic)

comel walaupun senget!
(google pic)

not bad(google pic)

oh ye kalau ada rezeki lebih, aku nak gune bunga tulip. tulip memang mahal, tp apekan daya. aku memang addict ngan bunga nih. kt sini , kene beli kt cameron & kwsn yg sewaktu dgnnye. doakan lah angan2 den nih. nak sgt gune bunga tulip. org len gune ros, aku gune tulip. aku x suke sama ngan org. hihi. (so, bakal imam saya, sile amik note ye.)

my fav colour !(google pic)

yg ni nampak sweet je.(google pic)

i love this one. blue ivory tulips.(google pic)

putih melambangkan kasih suci. ewah!(google pic)

kale ni comel.(google pic)

yellow tulips
(google pic)

orange tulips(google pic)

red tulips(google pic)

pink tulips(google pic)

and the wedding invitation card should be like this....

;-)(google pic)

(google pic)

yg ni handmade.(google pic)

yg ni bese bese je kan?(google pic)
yg ni pon ok.(google pic)
yg ni pon ok.(google pic)

hehe(google pic)

siap ade kerawang2 love gitu.(google pic)

3 tangkai tulip bermakna 143 ;-)
(google pic)

pelbagai manisan yg comel2!

untuk meja pengantin.(google pic)

a box of macaron for special guests.(google pic)

yg ni pun untuk tetamu gak.(google pic)

cupcake ni pon comel untuk tetamu.(google pic)

untuk pihak lelaki =)(google pic)

strawberry bersalut coklat untuk pengantin(google pic)

or

epal bersalut coklat? ni memang tradisi belah famili aku hidang bende ni untuk pengantin.
(google pic)

an apple with choc for the guest!(google pic)

kuih apom comel. ikut perisa. ikut warna. my fav kuih!
(google pic)

coklat comel untuk budak2 yg dtg. =)
(google pic)

and the last one is ....

hadiah special dr pihak pengantin. =)
(google pic)


ok enough! ellina, please stop dreaming !!!

"I'm not single, I'm in a long distance relationship with this guy who lives in my future ^_^"

p/s : Oh Tuhan, ku berserah segalanya kepada Mu...

30 comments:

norsharmila said...

cantiknye gmbr2 ni..ni yg wt berangan jauh tuk kwin nti ;p

~miss nusafara~ said...

norsharmila : cantik kan??? hehehe. jom berangan. sape tau jd kenyataan.hihihi.

beLLa said...

kmoo wat entry nak kawen, akupun rasa diawangan. acehh~ ;p

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

semoga cepat2 bertemu jodoh ...siapa pun dia ...hrp awak bahgia :)

~miss nusafara~ said...

bella : hahaha.

~miss nusafara~ said...

hatikubaik : amin. terima kasih. =)

Kamal Effendi said...

dah sampai seru ni -__- kawen jgn lupa jemput. hehe :))

~miss nusafara~ said...

kamal : eyh lambat lagi. haha. insyaAllah da sampai masa sy jemput nnti. =))

liyana said...

nk kawen jgk.... =(

~miss nusafara~ said...

liyana : jom kawen ramai2.hahaha

Nurulfz said...

kawin kat pantai mmg romantik! sangat2!! kalau sanding dalam laut pun ok gak :)

~miss nusafara~ said...

fadhee : romantik kan syg?? hihihi. i x mau buat dalam laut sebab takut lemas. hihihihi

Nurulfz said...

pakaila oksigen syg oi......kang xpasal2 ja laki ang kena buat cpr.....hahahaha

~miss nusafara~ said...

fadhee : ang tau kan aku cukup takut ngan ayaqqq..hahahaha. ni nak berenang lama2.lg aku nebes. takpe, laki aku yg wat cpr kt aku. halal! hahahha

cik bubble a.k.a yoes said...

cepat2 la kawen kengkawan semua..moment selepas nikah tu syokkk sgt..tak tergambar dgn kata2..lagi2 kalau dpt husband yg best..lg la best bila dh kawen

~miss nusafara~ said...

cik bubble : doakan la kiteorg sume yg single2 ni cepat bertemu jodoh. =))

Green Apple said...

cantiknya gaun pengantin...
dah sampai seru ye.... ada calon yg sesuai... apa lagi teruskanlah...

~miss nusafara~ said...

green apple : cantik kan? insyaallah kalau da sampai seru & jumpe yg sesuai, nnti kawen =))

amna said...

21 dah boleh dah.. hehe..
saya tahun ni masuk 22 dah. suke sangat gambar2 dlm entri ni. so sweet n adorable ^^

~miss nusafara~ said...

amna : hehehe. 22 lagi la bolehh!! tq3 =))

amy syifa said...

wauu..epal coklat? nak cuba sbb sy xmkn stroberi so xblh cuba stroberi coklat..=)

~miss nusafara~ said...

amy syifa : sama la. sy kurang sikit dgn stoberi. thats why sy pilih epal. hehehehe =)

anis aneesa said...

huuu..sy nk wedding sy sumenye pepel..sbb sy gile kaler pepel..tomey sgt..pepel n white..wo sweet...=)

~miss nusafara~ said...

anis aneessa : sy pun peminat purple tegar.hehehe

sitihanisahali said...

apple bersalut coklat.waahhh.sedap nye.kat asrama dulu kalau lunch dapat buah apple.pastu beli choki2 makan ngn apple.hihi.

Amni said...

so sweeettttttttt.....sangat cantikkkk... sy pun dah berangan2 je ni dearr.... ayok.. bila la nak kawen ni.. suka bangattttt!

~miss nusafara~ said...

siti : best kan apple coklat? hehehe

~miss nusafara~ said...

amni : hehehe. sweet kan?? jom kawen.hahaha. =))

AdaNaz87 said...

wow, chanteknya semua gambar² tu. moga impian nusafara jadi kenyataan ye. ((;

~miss nusafara~ said...

adanaz : amin. tq2 =)