Followers

Sunday, November 21, 2010

thats my name !

salam.
hari ni ntah hari keberapa aku boring.hbs sume novel kt rumah dah baca berbanyak kali.dan hari hari buat kerja yg sama. blogwalking everywhere. i loike!!sambil sambil baca blog org, duk pk nak taip entry pasal ape ek.

last last aku dapat idea yg merapu nih.aku nak cite pasal nama aku la. ade ape ngan nama aku?

ok.nama penuh nurul ellina binti ramli.sebenarnye nak cite panggilan nama aku yg org kasi.(apasal cakap berbelit nih?) panggilan nama aku lerrr...

- nurul - ni nama aku dalam famili. sebab dalam kalangan famili, aku sorang je nama nurul. so kalo sembang sembang tu ade terselit nama nurul tu, aku lah org nye.takde lain. oh ye...famili angkat aku pun panggil aku ngan nama ni.so its autimatically use for family members only. husband??? NO!!!!!

- ellina - nama ni memang femes. org selalu panggil aku gune nama ni.sejak dari sekolah lagi. ingat lagi mase mule mule darjah 1, aku tak suke org panggil nama ni, aku pelik nape ek org tak nak panggil aku nama nurul? famili sume panggil aku nama nurul.tapi bile aku tau ade pompuan lain gune nama nurul gak, aku tarik muke...perasan tol, mcm aku sorang je yg layak guna nama nurul tuh...last2 suke pulak nama ellina nih.tehee!!

- ramli - ni nama bapak aku.so takde sape yg panggil nama ni kt aku.harap maklum.

- nurul ellina binti ramli - kalo nama ni selalu org gune atas urusan rasmi atau majlis formal. muahaha! contoh : "dan johan Ladies Grand Night disandang oleh , nurul ellina binti ramli !!". =p !

- cemong - haaa..nama ni adik aku, Leen ngan sahabat aku, Alif (cemeow) je yg panggil cmni...cemong kucing! aku tak suke kucing, so aku yg kene tempias cemong!!

- lin - haa.nama ni khas dr kawan2 baik aku dr sekolah rendah sampai sekolah menengah sampai la skang. kredit to fadhee, fatin, hazi, maz, leha and so on lah ....kimi pun panggil aku kak lin ! ye lah dik oiii...

- ell - haa nama ni stat dipanggil bile aku masuk maktab.heran gak.awal2 sem je panggil ellina.pastu pendek kan lagi jd ell.classmate aku kate senang sikit.suke ati korang lah.aye tak kesah.name ell ni memang nama kat kampus. =)

- elli - haa..nama ni lak geng geng praktikal aku yg gune. mcm mcm lah korang nih. tapi takpe.nampak la ade perbezaan. haha. woahh sungguh rindu nak hang out ngan mereka.
to keyrel, dan , nizam , wawa, zack, ida, ain, atin n urtas , korang tak mau gathering ke????

- lina - nama ni mcm spesyel sikit.bg aku la.hahaha. ok.tak ramai panggil aku ngan nama ni.setakat ni leh kire ngan jari je. mike adalah org yg panggil aku dengan nama lina nih. when i asked him, he just said : nama ni sesuai la ngan orgnye. lina ! ye la mike...lina pon lina lah. =) btw, yusof pun panggil i lina tau ! hikhikhik

- ina - yg ni tak boleh blah...hehehe.nama ala ala manja gituu!! nyampahh nyah!! acap sorang je yg panggil aku cm ni..maluu weyhh!!tp its ok.nama ina nama aku gak. =p

- jellina - haa yg ni memang aku tak paham.ade ke patut cik yasmin (classmate aku ) panggil aku cmni..ntah terjebak dri mana ntah..pelik2...

- oyuki - ni nama jepun,paklong aku yg panggil.katanye muke aku mase kecik sebijik mcm pelakon yg nama oyuki tuh.yelah paklong...kite tak kesahhh...

- yunk - ni nama selekeh! nama org gatalllzzz..azran suke sgt panggil panggilan ni kt aku..sewel mamat nih. dulu darlink.skang yunk lak.wayar die putuss.tp kdg2 aku pun gatai gak.p panggil die mcm tuh gak.tapi takde maksud pape pon.cume gurau2 je.

- cikgu ellina - ala nama ni besela..sume org panggil aku cikgu.anak murid aku panggil aku cikgu.

- cik - nama ni ringkas.seringkas tuannya. ceh! hanya fadhli syukri je yg panggil aku cmni.segan pun ade.hormat betul die kat aku.panggilan formal nih.dulu kt sekolah ade org panggil aku cmni.cume die teringgeris sikit.padahal die tau nama aku.tapi tetap panggil aku Miss! Miss! tau le ko tu budak pandai & skema. die nampak mcm penyegan.naseb aku agak malang ngan mamat nih. kalo ade program pape je berkaitan ngan pengawas especially, mesti aku ngan die sekali.mcm takde org len. heh ! ntah apa khabar org tu...jauh nun di sana?

- fara - haa..last but not least..nama fara ni takde kaitan pun ngn nama betul aku.tapi fara ni amik dari email aku ...nusafara..nama ni gune mase chatting jerk..hihihi..mane yg tau panggil nama betul..mane yg tatau pape tuh,,panggil nama fara ni...rasa mcm kelakar ...org mcm aku tak sesuai gune nama fara ni.

ok ok . nak stop kat sini. kang makin lama makin merapu bende yg aku taip.

5 comments:

amin hafiz said...

baca2 my blog hahahhaha...kak we same ar kak...baca novel yg sama.....amin lagi lorh adew stu,dua novel dok ulang yg tue ja.......sambungan hot gimmick ur fwen dah siap publish dier nyer buku???????

Sern said...

heheheh...! Sern salu panggil el je kan.. nak tukar la..! nak panggil elbiey! ahahhaha..!!!

~miss nusafara~ said...

amin : belom siap lagi dik oiiii,,ntah akak pon pelik,,,bape tahun lagi ntah die nak siapkan buku tuh...

sern : elbiey??? ape maksud nye tuh???

iszieylyanziy said...

byknye pggilan,,hehhe,,,

~miss nusafara~ said...

is : haah...kene terima kenyataan =)