Followers

Tuesday, December 28, 2010

biarlah rahsia...


salam.

hai..jumpe lagi kat sini.

hari ni mcm biase la.aku jalan jalan kt blog orang. singgah sat makan kenduri ke.sembang sembang ape yang patot.tapi tertarik ngan entry dari cikgu is ...yg bertajuk 23 tahun dah kawen !!!

ehehe..bukan ape..memang org dulu dulu kawen awal.tapi org zaman skang da maju.
ok stop tak nak cite pasal kawen sebenornye.nak cite pasal tahun depan. taon depan umur aku 21 weyh!!! apuuuu~~

da tue hambo ni. da jd lady.haha.young lady ok! 2-3 hari lepas, dengar mama "ceramah" lagi..yelah.mata aku bulat je kalo dengar pasal bab ni. sepiceles tau tak?? mama tak ugut. cume die cakap mcm ni..

" taon depan da 21, kene ade steady boyfriend...bla bla bla...."

" kalo sampai habes belajar tak de lagi boyfriend lagi, biar mama yg cari...bla bla bla..."

" zaman skang ni ramai mama tgk anak dara tue tak kawen kawen..sebuk ngan kerja je..bla blaa."

eh. dapat greenlite lak. suke suke! tapi..pk balik....

-maseh awal lagi..
-lagipun ngah study...
-because...single is better!
-kalo leh tak nak kapel dah..nak cinta lepas kawen je..
-cek tak jumpe lagi calon yg sesuai..yg boleh bg komitmen...tapi minat kt someone tu adelah.....shhh
-aku bercita cita tinggi...aku nak jd pengarah..pengarah pelajaran daerah ke..pengarah kampus aku ke..hikhikhik..pengarah pelajaran tinggi ke..
-nak kerja dulu, baru pk pasal boyfriend..
-aku target kawen umur 30... baru la style..wanita berkerjaya lah katakan!
-hati aku da terkunci wat mase skang...aku tak nak bende yg lepas berulang.seksa oh.tak sanggup mak!

seriusly, aku rimas ngan soalan yg melibatkan perasaan ni..kdg kdg suke..kdg kdg nyampah !!maybe belum sampai masa lagi kot untuk aku jumpe ngan org yg ade kunci yg betol.ala kunci nak bukak pintu hati aku..hihihi..buat masa skang ni..aku hanya ade ni jee...

the baby of rabbit, SHADDY, my !

p/s : continue to be patient, wait and pray.....deep in my heart whispered , i will meet my soulmate one day, insyaallah =)

2 comments:

iszieylyanziy said...

samalak kite dear,,actually,,is ngn dak langkawi tu dah tak ada pape,,ummi is xtao,,huhu,,,sedih jaop,,,

~miss nusafara~ said...

yeke...tapi jgn terus tipu ummi is la..naluri mak mesti tau kalo anak die tipu..sedih...huwaaa ~