Followers

Wednesday, December 8, 2010

I Prefer MAS Airline =)

salam.

hari ni baru nak update cite baru.ok kali ni nak cite pasal kapal terbang.sape pernah naek kapal terbang?sile senyum.hihi.

disebabkan dalam mode vacation.hari ni aku nak cakap pasal penerbangan.(bajet tau je)
ok.aku ckp ni berdasarkan pengalaman dan ape yg aku tau.ye aku diantara org yg beruntung sebab da merasa naek belon(kapal terbang).

kalo kt negara kite ni.yg femes kapal terbang MAS, AIR ASIA dan yg the latest FIREFLY.

MAS
sape x kenal ngan syarikat penerbangan MAS ni.service die superb.syarikat penerbangan world class.aku da rase naek belon cap MAS ni.betol betol rase MAS lah.hahaha.i dapat layanan first class.complete! so far, alhamdulillah la..takde komen negatif nak beri.pernah mase umur 6 tahun dulu, bercita cita nak jd pramugari kt MAS.sebab dorang cantek.layan org pun baek.mase tu aku tengok dorang layan adik aku yg masih baby dalam cabin tuh.alahai baiknye~ time tu mase lunch.aku lak jenis banyak kerenah.mintak air tu la.air ni la.tak padan budak kecik!tapi aku cakap terus terang lah, aku puas hati la naik MAS ni.terasa aura kapal terbang betol.hihi.walaupon harga die leh watkan mate aku *bling bling* tapi service die ok dari belon cap lain.standard lah, nak yg elok bayar pon mau elok laa...baru puas.baru ada gaya!


AIR ASIA
ok we move to next belon lak.setakat ni syarikat penerbangan AIR ASIA ni lah yg paling hot.ramai yg naik flight ni.yelah.tambang murah.sape tak nak.sape yg tak pernah naik flight pon da mampu naik flight."NOW EVERYONE CAN FLY" hikhikhik.boleh dikatakan setiap hari lah.ade je promosi.hebat ah AIR ASIA.gua da pernah naik. hurm.not bad.but still tak puas hati.ntahla sebelum ni naik MAS.lain sikit. aku tak bape suke sit die.sebab tak selesa sgt.kalo nak terbang dekat dekat boleh lah.tapi kalo jauh jauh tuh, aku pk 2-3 kali. tapi sebab murah.tu yg kdg2 jd pilihan.services die boleh lah.pramugari die seksi la..seksa aku tgk.aku tingat masa dulu la.ade la sorang makcik ni.bangga gile sebab dapat naik flight.yelah mane taknye.sebelum ni asyik duk berangan je nak naik flight.bile ade tambang murah AIR ASIA nih..bangga lah mulut makcik tu bercerita.bgus gak la AIR ASIA nih.at least dapat gak tunaikan hajat org yg tak pernah naik flight nih.hihi.


FIREFLY
haa yg ni the lates.penerbangan murah gak.hurm.seriously, i dont like the services given. rasenye better naik kereta sendiri lah.bukan ape.korang naik sendiri.rase sendiri mcm mane.sempit.bising bunyi kipas die tuh.serabut.perjalanan pon tak best.slow jek.harga memang murah.berbaloi baloi.pramugari die pun seksi gak.hihihi.tu je kot aku nk cakap pasal belon nih. takde pe yg menarik sgt.bese bese je.


KESIMPULAN
sebagai kesimpulan, aku dapat cakap..kalo naik flight MAS, memang rase naik kapal terbang betul, kalo AIR ASIA lak rase mcm naik bas ekspress ... kalo FIREFLY..rase mcm naik bas lompat lompat.itu je.sekian.=)

p/s : KLM Royal Dutch Airline, Cathay Pasific Airways & Brunei Airline pon best !!!

5 comments:

iszieylyanziy said...

haha..sokong!! nk MAS!!!hihi

iszieylyanziy said...

haha..sokong!! nk MAS!!!hihi

~miss nusafara~ said...

yeah...MAS dekat dihati...haha

hafiz said...

welcome on board!!!!!!! have a nice day..........the future flight attentdent.....hahahahhahahahaha

~miss nusafara~ said...

hafiz : hahaha...x sangke u jd attentdent flight ye..hahahaa