Followers

Tuesday, December 14, 2010

yuyun ♥ dong hey


ok.next entry untuk malam ni.mata terlebih cergas la weyh. padahal aku punye essay tak siap siap lagi. alah rileks. si monyet tue tu bg mase seminggu.ahad depan varu hantar.vah vah vah! bersenang lenang dulu.golek golek atas katil dulu.

kali ni nk cakap pasal pet. binatang peliharaan. hurmm. aku sebenarnye tak bape suke ngan binatang ni. tapi sejak balik raya yg lepas, tibe tibe je jatuh cinta ngan wabbits kezen. haish. tak boleh jadi ni. mule mule tgk kt internet je pic wabbits comey comey. last last terpikat gak. ckp kt mama. mama on je. tapi jgn cemong sudah. cemong susah sikit.

ok.balik rumah, cari penjual wabbits sana sini. survey sana sini. tapi org ckp, seelok elok pet adelah drpd org kasi,bukan dibeli. hurm..mase tu pk sapelah nak kasi arnab wabbits percume kt aku nih?pk punye pk sampai tertunda nak beli wabbits.

bile da balik kampus, dapat call dr mama. "nurul, tak yah beli arnab, kt umah da ade arnab dah.sepasang...org kasi..."

melopong mulot. baeknye org yg kasi tu.mcm tau tau je aku nak wabbits. ahaaa..dr student aku lah. masa wat praktikal kt sek dulu ...heeee...suke suke....sekali dapat sepasang lak tuh...die kasi free sebab da tak larat bela arnab dah. ade lebih 40 ekor.sebab tu kasi free free.rejeki ...jgn ditolak...

maka sejak itulah, family members kt umah ni da bertambah ...meriah nampak. haah. wabbits lagi manje dr cemong.cemong suke cakar org. wabbits tak.wabbits baek.cume kuat makan jerk.

sampai da gemok da si yuyun ni.mule mule ingat gemok bunting , tapi gemok sehat. da mcm garfield org depan dah. sehat semacam. makan lbh 6 kali sehari. haipp..tapi sebenarnye risau gak ni..firasat hati kate yuyun ni bwk baby lah ..sebab perot die da melayut layut. tadi mama jd bidan jap. cek perot. " eh rul, perot die ade ketol ketol keras ni...bunting nih..." woahh..bakal mak bidan lah katakan...ye ye e je..

aku pon rase cm tu gak. sebab najis die da len mcm. da kecik kecik.berlendir.tanda nak beranak dah tuh.. yuyun asyik marah marah je bile diusik. keje makan tido makan tido.pastu badan kelepek mcm buruh paksa lak.

aku tak tau nak ckp cmne.da tanya pakar wabbits dah. org tu kate..tanda hamil tak bape nampak. tapi tanda beranak akan nampak day by day. tapi jgn sampai tertipu ...kdg kdg wabbits nih bunting palsu....takpe. kami tunggu je...tapi ready untuk sambut anak buah baru. hahahaha~

4 comments:

iszieylyanziy said...

cam best je ade arnab,

DAK MAKTAB SOMBONG

~miss nusafara~ said...

sgt best.hehehee..at least ade temann penghibur. lala~

emy'n said...

senang x nk jage? huhu

~miss nusafara~ said...

senang lah.sebab arnab x banyak ragam. lg pun arnab tak bising dan sgt manje. hihihi.