Followers

Thursday, January 14, 2010

angan & realiti...ragam ks2 punye budak...

salam..hari ni aku ade banyak story...kite cite satu2 ek...

1-pagi td blaja titas ngan ustaz shakeb...banyak bende dpt...lawak la ustaz...2 jam sy x ngantok..haha...pasni kan kalo sy ngah angin ke ape ke...especially kalo rase nak mencarut la...x yah sebut perkataan lain...sebut mangkuk hayun sudah...nampak la sopan sikit..haha...

2-xde kot nak cite kt sini...hahaha..sengal...

3-haa yg ni best...walaupon agak terkejut ngan tindakan mr.siva yg amik mase 3 jam untuk kelas pengajian sosial td...tp best sebab kiteorg wat hal masing2...hahaha..

----jam 1----

masing2 da mule ngantuk dah...sekor2 buat perangai...kak datin n kak sara salin nota titas...da x dgr dah ape yg lec merepek kt depan....kak pika main mesej senyap2 kt dlm beg...oooo mesej ngan bf ek...yg ain da mule tunjuk muke stress dah...rauf,rosuan n muhaimi buat2 muke segar sebab mulut x berhenti ngunyah gule2...x aci!!yg 3 laki kt depan terpakse thn ngantuk...hahaha cian korang...yg pompuan kt depan pon terpaksa buat2 skema ...tu la len kali mcm aku..duk belakang....org mane perasan sgt....yg nadia lg best...siap lukis corak lagi kt envelope...aduhai...mcm2 la korang...aku perhatikan gelagat korang sekor2 tau...kak sal duk baca buku ape ntah.....

----jam ke 2----

haaa part ni dah mule dah x fokus kt depan....masing2 da pusing cri member nak sembang...aku dgr je la masing2 punyer cerita...yg x boleh thn...yasmin...tersasul ckp nak kawin cuti nih...ape kes weyh...blaja x hbs g...rileks r dulu....kak pika lagi best...demand giler nak hantaran 4 je...kunci kereta...kunci rumah...laptop..ipod..sirih junjung ni x main r...x baik lupekan adat tau..nak wat majlis tu kt dewan peperiksaan...ntah pape laa..x menarik langsung...tpkan kak pika idea kak pika ni bgus laa..nampak la perkahwinan ilmiah sikit....hikhikhik....ain x hbs2 nak cincin berlian...nnti kamu mintak la ye kt suami kamu..pakai mcm mami jarum...sah femes nnti jd cikgu..hahaha...siap tukar2 wasiat lgi ngan kak pika..tlg jaga anak...ntah pape la korang nih...kak datin lagi syok..nak kawin ngan datuk je...duit je pk...yg nadia x sabar2 nak kawin..hahaha...sabar ye..blaja dulu..aku?oh no no...blaja dulu..keje dulu ...baru boleh pk pasal tu...jgn tanye pasal hantaran...nnti aku terdemand pulak...hihihi....

----jam ke 3----

ni last part...mr siva bercakap pasal status...ya masing2 ade status...kiteorg sebagai pelajar...guru pelatih...anak...org bujang...hihihi...tp nak fokus kt lain...pasal pangkat..masing2 da mule berangan dah bile nak naik pangkat...dr guru pelatih ke guru siswazah...pastu pengetua...pastu lecturer..aku x dpt bygkan org duk undi aku dlm pilihanraya umum...rebut jwatan menteri pendidikan..mesti hot!!!hahahaha..(makan santan sudah)....ain jd penyokong kuat...huh mesti bajet glemer punyer....kak datin lagi best...nak jd isteri perdana menteri pulaksss....alahai...tinggi nye la angan2 ang kk datin....cube merendah diri mcm aku ni..cool jerk..hahaha...nape ain n kak pika menari mcm org gile nih....x fhm aku....tau la ade basic 3 tarian..hahaha....jgn la tunjuk...malu jerk...simpan la..nnti kite wat kt BIG...hehehe...

4-ni pasal assignment...titas aku dpt tajuk yg susah dan panjang..iktibar dr tamadun india mengikut pandangan semesta dan nilai2 yg relevensi kpd malaysia....hurmm..blur2....somebody help me please...ade lgi seminggu je ni...x start ape lagi ni....maklumat ade dah...nk ngarut tu yg x tau...

5-cite pasal bina insan guru..(BIG)...7 hb ni da kene g dah kt perak..excited pon ade.rosuan aku x nak angkat pape alatan..aku tlg tgk je ang bawak peralatan...hahaha..tp pakai duit banyak lak...da la elaun x kuar lagi...mcm2 nak kene beli...ayahhhhhhhh......

6-haaa setelah sekian lamanye aku duduk di sini...akhirnye aku akan menyertai program anak angkat kt pulau aman pas balik big nnti...mcm mane la reaksi keluarga angkat aku nnti ek...huh x dpt bayangkan...duk pk ni ngan bab nak kasi dorang makan ape nnti mase kenduri..harap2 la dpt bantuan duit dr maktab...ingat senang ke nak jamu org pulau...tpkan bab aku cdgkan la..kite pilih menu masakan johor..bangga skit beb..kite promote masakan negeri kite bab...mesti sedap...da la pedas2...biar dorang makan pedas2...hahaha..rasakan..kenikmatannya!!!sah pasni dorang serik nak pilih kite jd biro makanan...hahaha...aku harap program ni berjalan lancar mengikut plan yg dah dibuat...

7-fuhh...banyak keje la nak kene buat pasni...da mule jd zombi...da mule kering poket....tp tetap nak balik every weekend...=p

(hantaran kahwin-kasut mahal n handphone mahal wajib..kalo boleh nak satu set brg kemas...hahaha...hurmm yg lain2 tuh...nnti kite bincang..hahaha (gatal nak mamposss)....oh ye...x suke sgt manisan2 nih...letak anggur celup coklat purple sudah...=p)

5 comments:

Nurul Ain Zubaidah Bt Mohd Khalid said...

hahahhaha..xsangka ell dok prati sorg2 td..ooooo ptot la mase ain ngn kak pa tgh merepek td ell syap je....hhahahahaha

~miss nusafara~ said...

hahahaha...ain everyday...ell akan update blog...so everyday kecuali weekend ell akan tulis gelagat korang...ha3

wahida said...

OOOOO
NI KEJE KORANG KAT BLKG EH
report kat mr. siva kang
so notttt.. haha
bapak bosan td

p/s: aku xbuat2 skema. aku mmg skema :p
ros ngan seha asyik kena tangkap brborak je dgn mr. siva td LOL

Nurul Ain Zubaidah Bt Mohd Khalid said...

AHH AHH diriku rela difofularkan d cni..hua3~

weda : eeeelelellelele yeke skema???eehhehe

~miss nusafara~ said...

aku tau weda wat2 skema...padahal dlm hati tu kate bosan doe..ha3...xpe ek kak weda...jd contoh kt adik2 kt belakang nih...ha3..