Followers

Tuesday, January 26, 2010

Take Life As iT iS (perihal penyelamat manusia)

ya akhirnya baru jumpa, sudah lama ya?hehe.bgusla kalo sudah semakin sehat.lega rase.hihi.jgn lupe org kt sini sudah.syok tgk dia gembira.at least org kt sini boleh tersenyum.mcm best je kat sana?haih..sudah-sudah la..bersyukur ada kt sini.

ok.tutup kesah itu.buka kesah ini pula.mcm mane ek nak mula?ni sume bermula dr hari tu la.17 januari 2010.hihi.ingat tarikh tu.malam.ya malam.ape kes ntah bole g ckp kt manusia perihal itu.manusia pon duk dgr je la.memang la.aku rase manusia tu je yg sesuai mlm tu.manusia itu pun nak balas.ape lagi.go on la.setelah cerita panjang lebar.dpat feedback yg baik.bagus-bagus.(terharu sekejap..tidak sangka ya..hmmm) kira tak sia-sia aku membebel mcm kak kiah belakang umah tu.kalo nak diikutkan dulu...(speechless....teringat zaman purbakala dulu jap) tak ku duga.ingatkan cukup untuk hari tu je.eh tidak!mendapat feedback rupanya!wow!sungguh terkejut!pagi-pagi on lappy sudah ada feedback.tak pasal-pasal wat muka macam kambing!time tu juga la ada orang panggil.haih!penyibuk la."terpaksa" tinggal kan lappy sekejap.(dalam hati tak sabar-sabar..ape agaknya ya?) 

balik-balik.sambung semula.bila baca.alhamdulillah.masih ada manusia yg macam ini.(senyum sorang-sorang).terima kasih ya.agaknya ada hikmah aku membebel malam itu.petunjuk yg mulia dr Tuhan(terkebil-kebil mata aku). sudah lah jangan fikir yg jauh-jauh.nanti terpesong pula.dan dijadikan cerita lagi.dalam feedback manusia itu,terkandung bait-bait puitis yg amat bermakna.ala walaupun simple.tp ada makna.tapi puitis ke?(berfikir sejenak?hahaha..karut sudaa)TAKE LIFE AS IT IS.harapan manusia itu membangkitkan lagi semangat aku.jgn lemah wahai nurul ellina.anda mesti boleh lakukannya.ya.terima kasih wahai manusia.

eh sekejap!masih ada lagi.feedback berterusan.dan 2 hari yg lepas.kembali mengadakan persidangan.terkejut!sangat-sangat terkejut!terima kasih kerana mahu menyambung persidangan ini.sungguh terharu(blushing-bling bling).masih bertanya soalan yang sama.macam mana?dan....bertukar-tukar......(bz ke?)..

tiba-tiba keadaan tidak berapa elok.macam mana ni?rileks!ada banyak cara lagi.padahal mase itu,tengah rancak berbicara.gila!(sambil tu tgk mafla yg tersangkut di leher manusia itu..aku pun pernah pakai mafla yang same corak.maybe colour lain sikit la.stripe mafla.ahaks! bila la boleh dapat main salji ni ek? da banyak mafla aku kumpul.)ok sambung balik.mesyuarat bersambung di panitia lain pulak.time tu jugak la ade discussion ngan pihak lain.eeee.geram je!sabar ye.lain masa kan boleh.ya.memang boleh!tak mengapa.sempat juga berbicara tapi tersalah sangka.hurmm.masing-masing ada hal.ok.sudah berhenti secara tiba-tiba.

dan hari ini masih bersedia untuk berdiskusi mengenai topik lain.cukup sampai disini.

 

2 comments:

::sAnG pEriNdU:: said...

apakah??sy tak mengerti post ini..hehe~

~miss nusafara~ said...

apakah?hehehe..mira x fhm ek..ok2..disini manusia itu saya merujuk kpd sesorang...ya..seseorang yg bakal menjadi penyelamat manusia....
dia telah menjadi penyelamat saya selain kamu semua termasuklah mira n azran, ketika malam itu!ala malam keramat tuh!
dan saya x sangke kehadiran manusia tu betul2 wujud pada malam itu dan hari berikutnya..
(hahaha..berfalsafah pulak)