Followers

Saturday, June 19, 2010

sile bertimbang rase dgn jiran tetangga

salam,hari ni memang mood aku rosak.
ini sume jiran punye pasal.bukan ape.kdg kdg saket hati la duduk kt taman perumahan mcm ni.mereka mereka ingat lorong tu lorong bapak dorang kot.men sedap sedap je nak letak kerete besar mereka di tmpt yg tidak sepatotnye.da ade garaj maseng maseng kan? letak la kt garaj tuh.ni takk.nak gak letak kt tepi jalan.ooo..memang untuk dilanggar ek? ke nak menunjuk ko je yg ade kete?

ok ok.fine.setakat ni aku boleh sabar lagi.susah la mcm nni kalo depan, tepi nak letak kereta.mcm mane kereta gua mau kuar dr garaj beb???lu tak pk ke?kalo nak letak sekejap aku tak kesah.tapi kalo memang buat kawasan depan umah aku tu mcm tempat parking kereta siang dan malam.memang buat aku hangin! agak agak la nak letak kt depan umah orang pon.tolong bertimbang rase sama.org pun nak kuar gak.haishh..

len kali kalo nak beli kereta byk byk pk dulu masak masak.jgn nak letak kt kawasan rumah org laen yer.kehadiran kereta anda sgt menyemakkan keadaan.buat aku jd serabot.terutamanya kt kawasan taman perumahan.faham faham la lorong setiap rumah tu sgt la BESAR kan?so sile gunekan akal yg diberikan oleh Tuhan dgn sebaiknye.kalo pk balik pasal ni malas ah nak gadoh gadoh.bende remeh ni tak yah nak jdkan isu.tapi kalo mcm ni berterusan mcm mane nak setel? maseng maseng buat tatau je.padahal paham.tapi saje buat buat tapaham kan? kesian.

come on lah.hidup berjiran kene lah bertolak ansur.tlg jaga hati jiran tetangga anda kalo tak nak org laen buat anda mcm itu.sekian.

4 comments:

code:shew said...

marah betul ni? xpe.. chill chill. ;)

~miss nusafara~ said...

memang marah ni.hahaha...mereka di maapkan buat sementara waktu.hahaha

Sern said...

hhahha.
banyakkan bersabar eL..
mason nak bagi tips ne.
g pancitkan tayar tuh.biar serve them right.hahahahha...

~miss nusafara~ said...

hahahahah...mason..idea tu mcm bernas jerk..hahaha