Followers

Saturday, June 19, 2010

speaking London



penyokong brazil kuat!! (muke pong lebih kurang..haha)

salam.

malam ni nak story mory sikit pasal my lil bro, Haiqal a.k.a BIBI.
kalo nak tau, sepanjang cuti ni bibi ade kontrak ngan aku.dimana aku mengadakan kelas bahasa inggeris dgn die secara face to face..senang ckp aku ajar die speaking la.

senang je kalo aku.aku suh die ckp everyday kt rumah.untuk mule mule takpelah cakap campur campur kan.budak baru belajar.so bibi pun mule lah berspeaking london..kalo aku kt kampus,mak aku tlg ganti kan tmpt aku.memang kelakar.

disebabkan skang adalah mase cuti semester aku, jd aku berpeluang la dgr die ckp everyday.nak nak lagi adik bwh aku iaitu Leen pon mengikut jejak aku gak..tp minah tu ajar english musti lagi garang kan?tapi syg mereka berdua ni memang tak ngam. haishh....jd aku la yg paling rapat ngan bibi layan segala kerenah die.adik laki sorang la katakan..hik3...

nak dijadikan cerita, sepanjang melalui proses pembelajaran secara spontan ni, saje aku test die pagi td..nak tgk ade improvement tak...cite nye camni...die ade pinjam MP3 aku semalam.so aku saje nak kenekan die..

aku : hey, u ade nampak tak my MP3? u pakai kan semalam?

bibi : oh , kak nurul , i dont wears ur MP3 laa...(muke bangga sebab da leh speaking london)

aku : (mata bulat aku terkeluar, hahahaahahahaha~~~terpakse buat muke ketat)

aku : pardon???

bibi : hey, i dont WEARS ur MP3 laa..

aku : bibi!!!!! (aku tak mampu nak kate pe...speechless terus..tak sangke adik aku ckp cmni...)

hiruk pikuk gak la keadaan umah aku pg td sebab ketawekan bibi..hai hai..rupernye ni result die everyday speaking yerr.siap ko ek..penat penat aku speaking ngan ko bagai nak rakk..ni jawapan ko bg kt aku yer..ish2...better u go back n practise!!!! ni kene banyak lagi dgr org speaking nih..

ingatkan pasal mp3 tu jee...rupernyer ade lagi...hal ini berlaku pas balek dr tesco..bibi ni memang suke makan calciyum...so memang bende wajeb beli dr tesco adalah calciyum...walapon dah sesak kt peti sejuk tu haa...

serius. aku ngan bibi sgt la manja.adik adik yg laen sume tak puas hati sebab aku selalu bg muke kt bibi.tapi aku syg sume adik adik aku..(mcm ramai je adik..haah..4 org adik..aku anak sulung)


nak dijadikan cite..td sambil makan yoget calciyum die tuh...die pelawa aku....

bibi : kak nurul, u want less? (konon nak suapkan aku la tuh)

aku : aku yg duk sebelah die terpakse buat muke ketat !!! (HAHAHAHA..nape la adik aku nih...semakin BAGUS lah speaking die nih...da pandai buat ayat sendiri...selalu nak ckp tgk kamus...ni tak..da pandai dah speaking..berhabuk speaking london..hahahaha~~~)

aku : bi....(nada lawak sambil marah) nape ngan ko ni haaa? ape pasal gune word less??

bibi : eh betul pe..less tu kan sikit...betollah aku cakap..(kali ni memang aku tak tahan laa..bibi ngan bangga nye wat muke seposen depan kiteorg..sampai puan mama pun berhenti menjahit..haish..adik aku sorang ni memang nak kene...)

full stop .


3 comments:

MiSs FaazLeeNz said...

Ahaha..kecik2 dah pndai..lawak ja :DD

chayok2 ye bibi :)

Lelaki Ini said...

huhuh..
bagus2!
ajar la ek!

~miss nusafara~ said...

hahaha...