Followers

Sunday, January 23, 2011

10 Perkara Paling Best Masa Sekolah Rendah

salam.
hari ni aku kene tag dari sorang blogger iaitu, Haiqal (klik2). cayalah! sy jwb oke. =)

10 perkara paling best masa sekolah rendah.

1) mase jadi pengawas, seronok la dapat catat nama org bising dalam kelas. ingat lagi tulis kt papan hitam.buat garisan tengah.pompuan sebelah.laki sebelah.sume org senyap. mase tu bangga gile dapat pakai baju biru n kasut hitam~

2) time ni lah aku tunjuk kepakaran aku main tali getah ngan batu seremban. jaguh tu beb! sampai kene rampas batu!

3) peminat fanatik cite hindustan.mase ni zaman shah rukh khan ngah meletop. sementara tunggu budak2 naik kelas, aku ngan membe len yg jaga tangga, wat konsert hindustan kt situ.siap menari gitu! kelasss! haha!

4) nak kate pandai taklah. tapi oke lah.aku jd budak skema.baek memanjang.balik umah x maen.pas g sekolah agama.terus siapkan homework.pastu ulangkaji.tiap2 malam ngaji.takde masa nak layan tb2 nih. ponteng sekolah tak pernah.bangga gak every year kehadiran penuh. award memanjang! (ciss, riak kau!)

5) selain pengawas, aku jd bisness girl kt sekolah.bawak kueh tempahan membe2. banyak.kdg2 sampai beg tempahan tu lebih berat dr beg sekolah. tapi duet masyuk!!!! bende ni berterusan sampai skang. kat maktab pun still jual lagi. errr....blueberry cheese tart satu !!!!

6) mase darjah 4, zaman kegemilangan beg roda (easy bag) . aku pon tak ketinggalan gak. tak padan ngan badan yg berisi, beg pon besar. mase tu lawan ngan membe2 lain, beg sape paling mahal.sampai je kt depan pagar sekolah, terus tarik beg roda tuh.alahai gediknye!sampai skang beg tu aku simpan.cap hello kitty kale merah mak ngah!

7) bende tak leh lupe. g kem ibadat. tido kt surau.ramai org,sempit2.da la masing2 busuk!! ade yg x mandi. sempat lgi ketawa kan membe baek, Fadhee sebab die masuk surau lmbt. tido kt bilik stor.(ketawe jahat)

8) darjah 5-6, time ni gile korea lak.winter sonata lah, autumn in my heart lah. aku siap lukis potret muke hero tuh compare ngan membe2 lain.ni siap bukak radio channel cina nak dgr lagu korea.keje gile!

9) darjah 6 - time gile bola.pagi2 sampai sekolah awal, berebut beli paper kt library.bukan ape.nak tgk muke hero pujaan hati. abam Miroslov Klose!!! haha! gunting simpan dalam buku. poyo ko ellina!!!

10) zaman di mana hotnye buku biodata.setiap org mesti ade buku biodata kwn2.aku pon sekali lah. dalam tu siap tulis lagi lirik lagu yg aku suke.maseh segar dlm ingatan, sorang classmate nih, (org ni dulu aku tak bape suke, tapi skang aku teradmire lak) selalu pinjam buku tuh.die cakap die nak nyanyi. wah sweetnye!

oke,da hbs jawab.skang nak tag blogger lain lak.



6 comments:

aisya said...

tengs tagged kite :P nti kite wat k

nelly said...

maceh tag ..
nelly buat ya . ..

Sembang2 wif Yuyue said...

yuyue da wt homework cikgu~~ehehe http://adewkyuyueaffens.blogspot.com/2011/01/10-perkara-paling-best-masa-sekolah.html

edi_fm32 said...

thnks..insyaAllah nanti sy wk..tgh cri idea tk tlis skrg..hehe

fadhee said...

suka ang eh aku kena tidoq dalam stor.....hahaha...tp serius xleh lupa...tkot dowh tidoq kat situ...hujung kaki aku ada tangga yg tggi tu...kalau tersilap langkah mmg tidor dihempap tangga la aku

~miss nusafara~ said...

edi : ok frenss..hehehe

fadhee : kenangan beb!!! tak leh lupe..haha